Så kan du nå nya höjder på Thoren Innovation School Malmö – Möt rektor Ida Liedholm

Vill du gå på en skola som är nytänkande och kreativ? En skola som andas kunskap, gemenskap och framtidstro? Vill du vara en del av något större? Då kan Thoren Innovation School i Malmö vara rätt val för dig. Här berättar skolans rektor Ida Liedholm om skolans koncept och arbete.

– Redan från start har vi haft en kultur på skolan med stark tro på eleverna och deras möjligheter. Här blir du ständigt utmanad med innovation och idéutveckling, förklarar rektor Ida Liedholm.

På Thoren Innovation School är undervisningen verklighetsnära vilket ger dig ett försprång in i framtidens arbetsmarknad, när du ska studera vidare eller starta eget företag.

– Vi ligger i framkant när det gäller pedagogisk utveckling. Vi vågar testa nya idéer och lärarna är handplockade från branschen, vilket betyder att eleverna får relevant kunskap inom sitt ämnesområde, säger Ida.

Thoren Innovation Schools unika koncept bygger på innovationsprocesser, vilket innebär att du tränar din förmåga att komma på nya, kreativa idéer. För att hitta lösningar gör du en analys tillsammans med dina klasskompisar och går sedan igenom speciellt framtagna steg för idéskapande. Skolan använder därmed samma process i lärandet som många framgångsrika företag.

– Våra lärare arbetar ämnesöverskridande enligt innovationsmodellen och har många samarbeten med näringslivet. Ett bra exempel på detta var förra året när eleverna tillverkade visir till sjukvården. Social innovation är en viktig del av utbildningen på Thoren Innovation School.

Förutom proffsiga lärare och en bra gemenskap får du som elev möjlighet att vara delaktig i planeringen. Du blir en del av en skola som har en trygg och inspirerande lärmiljö och som ger dig den kunskap som krävs för framtidens jobb.

Låter det bra? Vill du veta mer om skolan? Boka in en privat rundvisning eller skicka in en intresseanmälan för mer info!