Sebastian om gymnasievalet: ”gå din egen väg”

Sebastian på Thoren Innovation School Göteborg är tydlig i sina råd till de som nu ska välja gymnasium.
– Lyssna inte på vad andra säger, gå din egen väg, säger han.

Sebastian Petrov går andra året på el- och energiprogrammet, och läser E-sport som individuellt val. Vi frågade vad han tycker om Thoren Innovation School, vad han gör på E-sportlektionerna och vilka tips han har till andra som ska välja gymnasium.

Varför valde du TIS?
– Jag var ute efter en skola som var lite mindre där det inte gick så många elever och sedan fick jag ett väldigt bra intryck när jag var på öppet hus och fick träffa alla lärarna och känna på atmosfären.

Vad tycker du om skolan?
– Jag tycker att skolan är väldigt bra och jag är supernöjd med mitt gymnasieval. Framförallt för att det är så trevlig stämning på skolan både om man ser till miljön och mellan elever samt relationen till lärarna. Det beror nog främst på att skolan är så liten och familjär.

Vilka tips har du till andra som ska välja gymnasium nu?
– Kolla upp så många skolor som möjligt för att få ett större perspektiv på vad du söker, och lyssna inte på vad andra säger, gå din egen väg.

Varför valde du E-sport?
–  Jag valde E-sporten eftersom jag alltid varit intresserad av att spela och jag såg det som en möjlighet att få utöva min hobby under skoltid. Jag har spelat ungefär 7 år, men så mycket erfarenhet behöver man inte för att uppskatta kursen. Den är för alla som tycker det är roligt.

Vad får ni göra under E-sportslektionerna?
– Vi håller på med många olika moment under krusens gång. Man övar till exempel taktiker, och får feedback från coachen som stöttar en. Ibland har vi även den del inlämningsuppgifter.

Vilka fördelar finns det med att gå E-sport i skolan?
– Att man kan spela under raster och håltimmar. En annan fördel är att man får nya vänner då alla har samma intresse och det är mycket sammarbetsmoment då vi ofta spelar i lag.

Om Innovationsgymnasiet

På Innovationsgymnasiet blir du redo för framtidsjobben. Lärarna har full koll på framtidens trender och yrken och vässar elevernas kompetens för den ständigt förändrade arbetsmarknaden. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Innovationsgymnasiet här.