SECO träffar Thoren Innovation School Lunds elevråd

I fredags besökte SECO, Sveriges elevråds centralorganisation Thoren Innovation Schhools nybilvna elevråd bestående av 12 drivna ungdomar. Nedan berättar medlemmarna varje de valde TIS och deras program.

Magdalena Ptasinski, SCIENCE PROGRAM
– För att på TIS får man lov att vara sig själv!

Anton Norberg, IT PROGRAM
– För att det kändes som en härlig gemenskap på skolan och för att det är bra efterfrågan på arbete inom IT.

Pernilla Eriksson, SCIENCE PROGRAM
– För att det är nära kontakt med lärarna och inriktningen som jag var intresserad av fanns, GREEN TECH.

Emma Ya, INNOVATION PROGRAM
– För jag ville ha ett utmanande och högskoleförberedande gymnasieprogram och kände att TIS kunde ge mig detta. Och att det var en lite mindre skola som jag gillar!

Hampus Åkesson, INNOVATION PROGRAM
– Jag gillar teknik och när jag var här på öppet hus fastade jag för lärarna och skolan.

Elsa Nygren, INNOVATION PROGRAM
– För att det är en bred linje och liten skolan som jag gillar där alla känner alla.

Nils Palenius, IT PROGRAM
– Liten skola som är inriktad på nätvärk. Vårt Ciscolabb har stor betydelse för dig.

Marcus Listring, IT PROGRAM
– Jag var här och skuggade och fick ett bra och seriöst intryck av skolan med intresserade lärare och härliga elever.

Fisnik Mulaj, ALFA LAVAL PROGRAM

– Programmet var unikt och intresserade mig.

Alexander Nielsen, IT PROGRAM
– Det var det som passade mig bäst. TIS var det bästa valet för mig med bäst inriktning.

Hur var dagen? Vad var det bästa med dagen för ert teams skull?
Anton: Jag tycker det känns bra att vi i elevrådet på TIS ska få utbildning av Sveriges Elevkår. Man blir taggad för att driva saker på skolan och det är kul att det blir mer seriöst i elevrådet.
Magdalena: Det bästa med utbildningen var att vi fick jobba som ett team och jag blev mycket mer inspirerad och motiverad för att driva och genomföra olika idéer som vi bland annat kom på under denna del av utbildningen. Jag tror att denna utbildning kan öka vår förståelse för hur mycket vi som ett elevråd verkligen kan göra för skolan vilken bidrar till att vi som elevråd kommer utvecklas! Jag är supertaggad på att gå den andra delen av utbildningen och jag ser fram emot alla de nya grejerna vi kommer kunna göra som elevråd efter utbildningen vi får!