Stort intresse för Thoren Innovation School Helsingborg under det första öppna huset

Under onsdagen den 22 november öppnade vi upp dörrarna för första gången för Thoren Innovation School Helsingborg. Intresserade besökare fick en inblick i vad som kommer att bli ThorenGruppens nya satsning i Helsingborg.

Förberedelserna var i full gång innan dörrarna öppnades upp för det första öppna huset. Thoren Business Schools lokaler fick en snabb make over för att ge besökarna en känsla av hur det är att studera på Innovationsgymnasiet. TIS-fåglar hängdes upp i taket och ballonger och marschaller hälsade nyfikna elever och föräldrar välkomna till en informativ och härlig kväll.

För att kunna genomföra det första öppna huset på bästa sätt hade vi besök av lärare och elever från TIS i Göteborg och Lund och kvällen till ära hade vi även besök av ThorenGruppens CMO Joakim Ekblom. Joakim höll under kvällen föredrag om Thoren Innovation School och dess koncept och berättade om hur utbildningarna fungerar. Han förklarade hur elever som studerar på Thoren Innovation School ska känna sig inspirerade och våga ta initiativ att förverkliga sina innovativa idéer.

De besökande eleverna och föräldrarna fick ställa frågor och mingla med våra lärare och elever och se lokalerna som Innovationsgymnasiet kommer flytta in i till hösten 2018. Thoren Business Schools lokaler på Södra Storgatan 23 kommer alltså till höstterminen 2018 genomgå en stor förändring för att anpassas till konceptet för TIS med bland annat Google-inspirerande miljöer och fler laborationssalar.

Thoren Innovation School Helsingborg erbjuder två program till hösten 2018. Science Program är ett naturvetenskapsprogram där eleverna får möjlighet att välja mellan två olika specialiseringar, Biotech och Greentech. Det andra programmet är ett teknikprogram som kallas Innovation Program. Där erbjuder Innovationsgymnasiet fyra olika specialiseringar inom speldesign, arkitektur, ingenjör och applikationsdesign. Dessutom introducerar Thoren Innovation School möjligheten att kunna studera ett fjärde år inom teknikprogrammet för att bli gymnasieingenjör.

Det var väldigt roligt att se att intresset av vår nyetablering av ytterligare en gymnasieskola inom ThorenGruppen lockar och vi är övertygade om att det kommer bli ett fartfyllt och spännande år innan de första eleverna börjar på den nya skolan. Vi hoppas på att se ännu fler nyfikna elever till våra framtida öppna hus.