Svetskurs ger avbrott i det vanliga

Victor Åhlund går andra året på Innovation Program på Thoren Innovations School Lund och har valt kursen Svets grund som individuellt val. Han ser kursen som både lärorik och nyttig då den vidgar ens kompetens, men också som ett alternativ till den traditionella inlärningsmetoden.

Victor går i klass TE15 och har som individuellt val valt till kursen Svets grund. Intresset för att svetsa har inte alltid funnits där, men under höstterminens början kände han att han ville få ett avbrott i det vanliga schemat.
– Jag ville ha något praktiskt och något som är lite annorlunda, inte bara teoretiskt, betonar Victor.

Svetslektionerna äger rum ett stenkast bort i Lunds tekniska högskolas verkstad. Snart kommer ett större projekt att påbörjas som har nära anknytning till skolan och dess skolmiljö.
–Vi ska vara med och ta fram soffor och bänkar till skolan, det kommer att ske i flera steg, förklarar Victor.

Tillsammans med sina klasskompisar Tim och Markus har killarna fått vara delaktiga i skapandet av julbocken vilket har varit ett passande projekt under höstterminen, de är alla tre glada över resultatet.
– I början är det lite svårt att få in tekniken, men efterhand så blir det lite lättare, förklarar Victor.

TIS-eleven tycker att möjligheten att få lära sig svetsa är väldigt bra då det breddar ens kunskaper inför framtiden. Han förklarar att kunskapen kan vara användbar om man gör något själv eller bygger något själv.
– Det är kul och annorlunda att få göra något mer praktiskt. Ett avbrott i det vanliga, avslutar han.