Ta tillfället i akt

Teo Rydgren går sista året på Thoren Innovation School i Lund, och tar studenten nu till sommaren. På Thoren Innovation School Lund har han fått möjligheten till APL under sina tre år och det har gett resultat, en framgång i hans CV.

– Mycket av min drivkraft har kommit från marknadsteamet, jag har haft det jättekul dels för att jag har fått träffa människor och utvecklats på det planet men även fått en känsla av själva vuxenlivet, berättar Teo när han beskriver sina tre år på Thoren Innovation School.

Vad som händer efter studenten är svår fråga för många men Teo är väldigt säker på hur hans framtidsplaner ser ut. Han kommer heltidsanställning på sitt nuvarande arbete där han kommer arbeta ihop pengar till sin pilotutbildning men även ta paus från studier.

När Teo gick andra året på TIS så fick han chansen att ha sin APL på Swedavia flygplats i Ronneby.
-Det var en mycket lärorik tid där man fick en grundkunskap om själva flyget. Jag fick vara med på allt ifrån tex säkerhetskontroller, till att taxa in planen, jag fick även vara med att städa planen. Så jag var med på allting som görs på marken.

Nu i årskurs tre har Teo haft sin APL i Kina Shanghai där han arbetade på en plastfabrik i fyra veckor och bodde han med sin farbror som också arbetade i denna fabriken. När han åkte ner till Kina hade Teo en vilja att kunna testa på allt som fabriken erbjöd så han fick vara med på kundbesök och han var även nere i fabriken för att se hur allt fungerade.

– Det roligaste under min APL var interaktionen med människorna, få lära sig olika seder och olika kulturer kontra Sverige. Det som var lite utmanande var då språket, eftersom dem inte pratar så mycket engelska så fick man hitta andra sätt att förstå varandra, berättar han.

– Jag var på en del kundbesök i andra delar av Kina, så vi reste ganska mycket vilket var väldigt roligt men även mycket lärorikt. Jag hann även med att besöka Peking på min lediga dag.

En av anledningarna till Teos personliga utveckling har varit hans resa till USA, där han arbetade på ett läger som heter YMC två somrar i rad, men åren innan dess var han själv lägerdeltagare. Teo fick detta erbjudandet av en bekant, som han genast tog eftersom han såg det som en utveckling i både hans engelska men även som människa att växa genom att testa på nya grejer. Detta har då lett till att Teo har fått en förfrågan att hålla ett föredrag på TIS Malmö om just själva arbetet i USA, hur det har påverkat han som människa men även hur det har skapat större nätverk för Teo.

– Det mest positiva om skolan är att just närheten, även om det är en gymnasieskola så är den inte så pass stor så man blir fortfarande sedd, det är även en väldigt bra närhet med lärarna allt blir på en individnivå, avslutar han.