Temadag på Thoren Innovation School Lund

Nyligen hade Thoren Innovation School Lund haft temadag mänskliga rättigheter. Röda Korset, Amnesty International, Rädda Barnen och Tjejer i Förening har varit på besök och arrangerat olika workshop för alla våra elever på skolan.

– Vi har valt att ägna dagen åt ett oerhört viktigt tema, mänskliga rättigheter, genom att anordna en schemabrytande aktivitet i form av en temadag. Dagen är tänkt som en ” språngbräda” för fortsatta diskussioner på temat , inom ramen för de olika kurser som våra elever läser, säger rektorn Eva Svensson.

Ida Olsson går IT program i årskurs 2 och var med på workshop med Amnesty International:

– De tog upp två fall av människor i samhället som blivit diskriminerade. En hade bland annat blivit oskyldig anklagad för att ha stulit telefoner. Jag tyckte det var bra att ta del av detta för det är något man måste ta hänsyn till, att till exempel inte bli oskyldigt anklagad för något. En mycket bra temadag!

Liam går industritekniska programmet i årskurs 3 och var med på workshop med Rädda barnen:

– Vi pratade om barnens rättigheter och vad har barn har rätt till i dagens samhälle, så att alla barn får samma nivå på kunskap i skolan. Jag tyckte det var en väldigt bra presentation med bra information. En temadag är bra för att uppmärksamma hur det är i världen överlag.

Pontus Persson går IT program i årskurs 1 och var med på workshop med Röda Korset:

– Vi pratade om krig och vad Röda Korset gör för insatser i krig. Jag tyckte det var intressant för de förklarade bra och det var bra att veta. Det är bra för man lär sig vad de gör. Temadagen tycker jag är bra för det är något annorlunda i skolan, man sitter inte bara och läser.

Magdalena Ptasinski går Science Program i årskurs 3 och var med på workshop med Tjejer i Förening:

– De presenterade om jämställdhet mellan män och kvinnor. De fokuserade mycket på hur utsatt kvinnan var, så det blev en vild diskussion, men det var kul! Jag tyckte dem var duktiga, men det kunde handlat mer om män också eftersom jämställdhet handlar om både kvinnor och män. En temadag är bra för det är intressant att höra och se. På skolan har tidigare arbetat en del om detta så det är en del man känner igen.