Thoren Innovation School anordnade spännande innovationsdagar för högstadieelever

Sommarlovet för elever i årskurs 8–9 fick en riktigt bra start. Under två händelserika dagar fick de samla inspiration inför framtiden på Innovation Summer Academy hos Thoren Innovation School i Göteborg.

Innovation Summer Academy startades av Thoren Innovation School för att ge fler möjligheten att lära sig om innovation, teknik och samarbete på sommarlovet. De två dagarna samlade högstadieelever från hela Göteborg som ville testa på att jobba med innovation.

Den första dagen bestod av att bygga så höga torn som möjligt med spaghetti och en begränsad mängd tejp och snöre. För att lyckas gällde det att planera och samarbeta. Med hjälp av lärdomarna från det första bygget fick eleverna sedan bygga broar som skulle klara av en viss tyngd.

Dag 2 fick eleverna lära sig om Arduinoteknik och programmering. Därefter fick de testa att bygga bluetoothstyrda-bilar – något som uppskattades av både lärare och elever.

Se bilderna från de två dagarna här nedan!