Thoren Innovation School Malmö har nu haft sitt första öppna hus

ThorenGruppen startar till hösten 2018 upp Thoren Innovation School på Malmborgsgatan 6-8 i Malmö, ett stenkast från systerskolan Thoren Business School Malmö. Thoren Innovation School Malmö står inför en väldigt spännande resa där nya och fräscha lokaler är under uppbyggnad. Därför togs ett enkelt beslut att hålla Öppet hus i Thoren Business Schools lokaler. Många nyfikna och exalterade besökare var på plats och fick information om vad som händer härnäst.

Onsdagen den 29 november höll Thoren Innovation School Malmö sitt första öppna hus i systerskolan Thoren Business School Malmös lokaler. Lokalerna inreddes med konceptmöbler, ballonger och TIS-fåglar och det dukades fram kaffe och kaka till novemberfrusna besökare. På plats denna kväll hade vi Eva Svensson och Henrik Löwkvist, rektor och förstelärare på Thoren Innovation School Lund som gav en bild av hur skolan i Malmö kommer att vara och se ut. Ritningar delades ut till nyfikna besökare som bland annat kunde se hur våra kommande laborationssalar ska se ut. På plats hade vi även två elever från Thoren Innovation School Lund som svarade på frågor om hur det är att vara en del av Thoren Innovation School.

På Thoren Innovation School Malmö kommer fyra program att erbjudas. Innovation Program (Teknikprogrammet) med specialiseringarna Ingengör och Speldesign, IT Program (El- och energiprogrammet) med specialiseringarna IT-tekniker och Webbutvecklare, Science Program (Naturvetenskapsprogrammet) med specialiseringarna Biotech och Green tech samt vårt senaste tillskott Creative Program (Estetiska Programmet) där digitala medier står i fokus. Här kommer vi att erbjuda specialiseringarna Youtuber, Digital art director, Digital photographer samt Influencer.

Förutom att starta ett nytt program introducerar Thoren Innovation School möjligheten att inom Teknikprogrammet studera ett fjärde år för att bli gymnasieingenjör. Vi kommer även att framöver erbjuda E-sports-inriktning för elever som är intresserade av e-sport och drömmer om en spelkarriär.

Thoren Innovation School Malmö är väldigt glada över antalet besökare denna kväll och ser fram emot fler nyfikna människor på våra kommande öppna hus. Vi står inför en minst sagt spännande resa!