Thoren Innovation School Solna utrustas med den senaste tekniken

Snart står Thoren Innovation School Solnas lokaler färdiga inför skolstarten. Ett stort fokus under designprocessen har varit att skapa en modern och unik skola som andas innovation. Nu har de sista pusselbitarna – och kanske de viktigaste delarna av ett innovationsgymnasium – anlänt.

Många äldre minns nog ensamma griffeltavlor och whiteboards från sin skoltid, men på Thoren Innovation School Solna är dessa ett minne blott. Här kommer lärarna istället att använda TV-apparater i sin undervisning, något som är näst intill är ett måste på ett innovationsgymnasium. I varje klassrum finns en TV-apparat tillsammans med andra ytor som går att skriva på.

När eleverna kommer till skolan hösten 2020 kommer all teknik stå färdig att använda.

– Det blir en fantastiskt vacker och modern skola, med nytänkande inredning. Men det viktigaste är att allt funkar och att elever och lärare får tillgång till rätt digital utrustning. Det är spännande att se hur allt växer fram, säger Filippa Karlenstål, kommunikatör på Thoren Innovation School Solna.

Nu är det bara det sista kvar innan resten av skolans inredning är redo för elevernas ankomst. Se mer av hur Thoren Innovation School Solna växer fram på skolans Instagram.