Thoren Innovation School Uddevalla breddar samarbetet med näringslivet

Nu startar Thoren Innovation School Uddevalla programråd där eleverna får knyta kontakter och utveckla rätt kompetenser till framtidens arbetsmarknad.

Utspridningen av covid-19 har stoppat möjligheten att ha programråd det här läsåret, men redan i november hålls den första träffen där flera aktörer från Uddevallas näringsliv kommer delta. Dessutom kommer arbetsförmedlingen finnas på plats för att prata med och lyssna på eleverna.

Konceptet ökar elevernas chanser att knyta värdefulla kontakter till APL-platser och arbetslivet som väntar efter studenten. Samtidigt är det en möjlighet för skolan att kunna anpassa undervisningen till arbetsmarknadens aktuella behov.

– Det här är jättespännande och roligt. Det är viktigt att inte vi inte stänger in oss i skolans värld utan även lyfter blicken mot arbetsmarknaden och framtiden. Det ökade samarbetet tillåter oss att bli ännu bättre på att se framtidens behov, säger näringslivssamordnare Christian Borlaug.

Det mer ingående samarbetet med näringslivet kommer även öka möjligheter för eleverna att under skoltid arbeta med verkliga ”case” från företag. Eleverna kommer få lära sig mycket genom att hjälpa företagen utvecklas.

– Det blir en löpande dialog och ett långsiktigt samarbete. Eleverna får lära sig genom riktigt arbete med verkliga företag, berättar Christian och fortsätter:

– Många har fördomar och tror att det krävs en universitetsutbildning för att få sitt drömjobb. Vi motbevisar det hela tiden med vårt arbete. Eleverna utvecklar exakt rätt kompetenser och flera får anställningar direkt efter studenten.

Om Innovationsgymnasiet
På Innovationsgymnasiet blir du redo för framtidsjobben. Lärarna har full koll på framtidens trender och yrken och vässar elevernas kompetens för den ständigt förändrade arbetsmarknaden. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Innovationsgymnasiet här.