Thoren Innovation School Uddevalla donerar skolmaten till behövande

Eftersom eleverna inte längre kan äta skolmaten skickar skolan den till bättre behövande.
– Det är en bra lösning i en speciell situation, säger rektor Cecilia Sokol.

Situationen med covid-19 har påverkat samhällets alla delar. När eleverna studerar hemifrån har de inte möjlighet att äta skolmaten, som i vanliga fall lagas av lokala restauranger. Thoren Innovation School Uddevalla har löst detta på ett bra sätt.

Skolan donerar maten eleverna annars skulle ha fått till Saronhuset, som är ett boende för människor med olika behov av stöd.

– Alla är jättenöjda med lösningen och ingen har på så sätt kommit i kläm på grund av läget. Vare sig restaurang, elever eller att mat inte kommer till användning, säger rektor Cecilia Sokol.

Om Innovationsgymnasiet
På Innovationsgymnasiet blir du redo för framtidsjobben. Lärarna har full koll på framtidens trender och yrken och vässar elevernas kompetens för den ständigt förändrade arbetsmarknaden. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Innovationsgymnasiet här.