TIS elev tillbaka för att berätta om praktik på Sony

Elin Vilhemsson tog studenten förra sommaren, 2015 från Thoren Innovation School i Lund. Hon läste Innovation Program och valde från första början att plugga hos oss för hon ville välja en liten och mysig skulle som erbjöd teknik och då var TIS perfekt.

Vad hände efter studenten?

– Jag åkte först till USA och började arbeta som au pair men jag trivdes inte alls i det konceptet. Därför åkte jag hem och sökte till Tekniksprånget.

Berätta mer om Tekniksprånget

Det är ett initiativ av kungliga vetenskapsekonomin och skolverket. De startade 2012 och finns till för att få fler teknik- och naturelever att få ett större intresse för ingenjörsyrken. Man söker praktikplatser på stora företag som erbjuder en plats i 4 månader. Jag sökte praktikplats på bland annat PEAB, Infranord och Sony och fick till slut en av de fyra platserna på Sony.

Vad häftigt! Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

– Det bästa med praktiken på Sony är att vi inte bara fick hoppa in i något arbete och försöka sätta oss in i det utan vi utgör ett eget team tillsammans med personal från Sony, det är mycket lättare att lära så här. Det är väldigt kul och vi arbetar mycket tillsammans, sen brukar vi även sporta tillsammans, bland annat badminton.

Tror du att det kommer finnas möjlighet till vidare arbete?

– Jag har faktiskt redan fått förlängt över sommaren än så länge. Jag är så glad och stolt över mig själv för det.

forelas

Hur ser du att TIS förberett dig?

– I kursen programmering snappade jag upp intresset. Därför visste jag vad jag gav mig in på nu på Sony eftersom det handlar mycket om programmering i mitt arbete idag. Annars hade jag nog aldrig vågat ta det. Det hade dessutom krav att man skulle vara bekant med programmering.

Framtidsplaner?

– Läsa vidare i datateknik i Kristianstad. Sedan vill jag gärna arbete utomlands inom system i fordon.

Tips till de som söker gymnasiet!

– Tänk brett för man vet aldrig hur ens tankar kan ändra sig. Därför är det viktigt att skaffa sig en bred utbildning.