TIS Lidköping tar ett nytt grepp

TIS Lidköping vill locka fler elever att intressera sig för teknik och satsar på en giv. Under vecka 51, mellan 15-18 december, slår skolan upp portarna för alla årskurs-9 elever med ett fyradagarsprogram med fokus på teknisk- och naturvetenskaplig fördjupning.

0605_001

Totalt finns det 45 platser att fylla och syftar både till att spetsa och fånga elevernas uppmärksamhet.

– Vi vill lyfta ämnet och visa på att teknik är utmanande och roligt och framförallt vill vi få tjejer att intressera sig, säger TIS-rektorn Tobias Gren.

Ett vidare syfte med dagarna är att locka fler tjejer till teknisk utbildning. Samhället är i stort behov av tekniskt utbildad personal och tyvärr finns det väldigt få kvinnor inom tekniksektorn.

– Vi tror ett sådant här koncept kan locka tjejer redan på gymnasienivå genom sådana här projekt och jag tror att detta är början på ett koncept som jag hoppas ska bli bestående. Vi ska också utveckla detta genom att samarbeta och interagera oss med olika företag som kan nyttja oss för att hitta och utbilda framtidens arbetare inom området, konstaterar Tobias Gren.