TIS öppnar för dig!

Välkommen att ta del av vad våra underbara elever har presterat under sina uppstartsveckor. Lördagen den 6 september klockan 11:00 slår vi upp portarna till skolan för familj, släkt och vänner och visar allt roligt, lärorikt och spännande de arbetat med.

Byggandet av flygplanen är i full gång och elevernas bloggar fylls allt mer av kreativa idéer på hur man kan visa och presentera arbetet. Ett exempel är gruppen MV-22 (Grupp 1) som gjort en time lapse.

Vilken dag, den 20 augusti kl 9:00 drog vi igång åk 1 första år hos oss. Ett härligt gäng elever har fått datorer, lärt sig fixa med bilder, klippa film och en massa annat.

Första skoldagen avslutades med filmvisning och popcorn. Filmen är en introduktion till åk 1 projekt de närmaste två veckorna. Projektet går ut på att de skall bygga flygplan, stora flygplan. Dessa skall drivas av en gummiband-propeller. Visst låter det spännande?

Andra skoldagen den 21 augusti är nu alla våra elever tillbaka på skolan. Vad roligt att få möta åk 2-3 igen. Den första dagen för dem ägnades åt framtiden, arbete och studier på högskola. Dessutom är nu åk 1 i full gång med sina flygplansbyggen. Kring borden var det många härligt kreativa och lärorika diskussioner. Följ gärna deras arbete på gruppernas egna bloggar: tisuddevalla.se

Under arbete med våra projekt skall eleverna också dokumentera arbetet på bloggar. Nu börjar ettornas kreativa kraft och mod att få utlopp. Grupp fyra har på eget initiativ gjort en 3D-film för att presentera sina flygplansidéer men också sin… pilot!?

Tvåornas olika projekt verkligen fått fart. IT-klassen skall bygga ett arkadspel och Tech-klassen arbetar med en e-book och en föreläsning om konfliktmetaller. Oerhört spännande! Åk 1 börjar närma sig slutet på planeringsfasen. Roligast är att det verkligen kommer att bli sex helt olika flygplan, vilken kreativitet!”

tis-uddevalla

Tredje skoldagen har Åk 3 idag haft besök av Daniel från UF. Han har varit här för att inspirera våra treor att använda sig av företagsformen för elevernas gymnasiearbete.

Vi på TIS-Uddevalla samarbetar sedan flera år tillbaka med UF-Fyrbodal.Genom åren har, procentuellt sätt, många av våra elever tagit möjligheten att skapa och driva ett sk UF-företag. Vill du läsa mer gå in på: ungforetagsamhet.se

Åk 2 kämpar på. Tech-klassen har stött lite på motstånd men är tappra och ambitiösa i sitt grävande efter kunskap om konfliktmineraler. I morgon väntar ny utmaningar då de skall börja arbeta med själva presentationen och e-boken. Halva el-klassen skall i morgon börja bygga själva spelen. Andra halvan kämpar tappert med att lära sig allt nytt om hur man programmerar själva datorn till arkadspelet.

Åk 1 börjar ordentligt komma igång med sina byggen efter en dag med summeringar och tankar kring den första fasen (planeringsfasen). Nu går de över i byggfasen då det mer handlar om att göra det man tänkt sig. Dagen efter är byggandet av flygplanen i full gång och elevernas bloggar fylls allt mer av kreativa idéer på hur man kan visa och presentera arbetet. Ett exempel är gruppen MV-22 (Grupp 1) som gjort en time lapse. Det finns fler underbara exempel på gruppernas bloggar.