TIS Uddevalla besöker Chalmers, IT-universitetet och Lindholmen Science Park för att få inspiration inför framtida studier.

Thoren Innovation School Uddevalla besökte fredagen den 14 oktober Göteborg för studiebesök på Chalmers, IT-universitetet och Lindholmen Science Park. Dagen såg ut så att Teknik-klassen besökte Chalmers och IT-klassen besökte Lindholmen Science Park & IT-Universitetet .

På Chalmers fick våra Teknik-elever en introduktion av Chalmers-studenter om hur studentlivet ser ut, allt ifrån vad de läser och hur lektionerna ser ut, hur man bor, vilka inriktningar som finns och vad de senaste teknikerna är. De fick gå en teknikvandring med frågor om teknik, Anton Elofsson vann förstapriset och Milton Niklasson vann andrapris, de båda går Teknikprogrammet Åk 2. De fick även se skarpa projekt de håller på med på skolan så som en el-bil som eleverna tagit fram och byggt!

Våra IT-elever fick spendera förmiddagen på Lindholmen Science Park och där höll projektledare Leif Axelsson en presentation om vad Lindholmen är. Därefter presenterade Åsa Andblad på Visual Arena en presentation om Visualisering. De fick även höra elever berätta om hur det är att på på IT-universitetet (ett samarbete mellan Chalmers och Göteborgs Universitet).

Dagen avslutades gemensamt med både Teknik- och IT-elever fick åka till Sjöfartsmuseet där de bland annat fick testa på deras häftiga Ship-simulator.