UF-företaget prisas: ”löste problemet med jobbiga skyltar”

UF-företaget Click and Drive har kvalificerat sig till SM i Ung Företagsamhet. Deras smarta innovation hyllas av många.
– När vi övningskörde störde på vi oss på att skyltarna ofta ramlade av. Så vi löste problemet, säger eleverna som går på Thoren Innovation School Helsingborg.

Eleverna har tagit fram en övningskörningsskylt som man fäster på registreringsskyltens reklamlist. Detta gör att skylten blir extra synlig och inte riskerar att lossna. Efterfrågan på marknaden är stor eftersom många märker att de vanliga skyltarna ofta krånglar. Click and Drive får in allt fler beställningar och har även inlett ett samarbete med en körskola i Helsingborg.

Företaget berättar de att de ville utveckla en skylt med hållbart material, som håller en lång tid.

– När man uppfinner något är det bra att utgå från ett problem som man stör sig på i vardagen, säger eleverna.

I Ung Företagsamhets regionfinal i Skåne vann eleverna i kategorin årets innovation och tog en andraplats i kategorin Årets vara. Detta kvalificerar dem till SM i Ung Företagsamhet. Den 18 och 19 maj tävlar företag från hela Sverige mot varandra. På grund av den rådande situationen genomförs tävlingen digitalt.

– Det känns väldigt roligt att vi är vidare.

På Thoren Innovation School får eleverna lära sig att starta företag. De får träna på det rent praktiska kring uppstart och avveckling, men även lära sig om marknadsföring, planering och genomförande. Lärare och handledare finns som stöd under hela resans gång.

– Det är nästan overkligt att vi nu har ett riktigt företag som uppskattas. Lärarna har hjälpt oss mycket, men vi har också fått driva företaget helt själva. Allt har varit jätteroligt och utvecklande.

Till vänster: Hugo Lunsjö, Moa Danielsson, Isolde Rosazza och Simon Utter har utvecklat en hållbar övningskörningsskylt

Om Innovationsgymnasiet
På Innovationsgymnasiet blir du redo för framtidsjobben. Lärarna har full koll på framtidens trender och yrken och vässar elevernas kompetens för den ständigt förändrade arbetsmarknaden. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen.