Vad läser du helst på Ztory?

På Thoren Innovation School vill vi hitta olika sätt att öka våra elevers läslust. Därför erbjuder nu alla våra skolor Ztory.com som ger eleverna tillgång till nyheter och tidskrifter direkt i deras mobiler, läsplattor och datorer.
Vi träffade några elever och frågade hur de använder sig av Ztory.

Hej, vilka är ni och vad läser ni?
– Vi heter Jonathan och Otto, går klass i 2A och vi läser Innovation Program och programmering är vår grej.

Vilka tidskrifter läser ni i Ztory?
– Det är lite blandat då det finns så många kategorier att välja mellan men det blir oftast tidskrifter inom teknik och prylar, sport och hälsa, spel eller foto och design.

Varför tycker ni Ztory är bra?
– Främst att utbudet är så otroligt stort och att det är tillgängligt närsomhelst! Det finns många kategorier att välja mellan vilket gör att man alltid hittar något som intresserar. När vi använder det i skolan är det bra att man ska söka bland olika artiklar för t.ex svenska eller engelska lektionen. Det går snabbt och är väldigt enkelt. Även privat är det en bra grej. Man kan läsa på busssen på väg hem från skolan eller vart man än är faktiskt.

Vilka tips vill ni dela med er av?
”PC för alla”, ett grymt bra alternativ för dig som gillar datorer och vill ha de senaste nyheterna.
”Allt om vetenskap”, man lär sig alltid något nytt!
”Photoshop Guiden”, perfekt för dig som vill bli bäst på finliret!
”Den kompletta löpar- och maratonboken”, inspirerande och peppande som kan behövas ibland.