Välkomna elever – så här har vi anpassat den nya skolan i Solna för er!

Äntligen! Nu börjar skolan på riktigt igen. Vi ställde tre frågor till rektorn Caroline Nerén om hur det känns att få eleverna till den nya skolan i Solna – och vilka coronaanpassningar som gjorts inför hösten.

1) Hur känns det att få eleverna till den nya skolan?
– Det är med stor glädje vi äntligen får vara tillsammans på TIS Solna!

2) Vad har ni gjort för covid -19-anpassningar på skolan när ni nu öppnar upp?
– Skolan har anpassat schemaläggningen i enlighet med regeringens förordningsändring (2020:115), vilket innebär att eleverna på TIS Solna oftast inte behöver resa i rusningstid.
Skolan har vidare skapat ett anpassat schema i matsalen för att hålla ett jämnt och spritt elevflöde i matsalen.
Matsalen är utrustad med desinfektionsmedel.
I klassrummen sprider vi stolar och bord för att skapa avstånd/spridning. Tillgången till tvätt- och desinfektionsmedel utökas i skolan och folkhälsomyndighetens smittskyddsföreskrifter är uppsatta runt om i skolan och ska dagligen följas.

3) Vad ska eleverna tänka på när de nu återvänder till skolan?
– Följ folkhälsomyndighetens föreskrifter som t.ex att tvätta händerna med tvål och vatten ofta i minst 30 sekunder och hålla minst en armlängds avstånd mellan varandra.
Undvik att sjunga och ropa i skolans lokaler eftersom forskning visar att smittspridningen i luften ökar av detta.
Hälsa på varandra utan att vidröras.
Uppehåll dig inte i matsalen när du ätit upp, lämna din disk direkt och håll även då avstånd om minst en meter till framförvarande person om det är kö vid disklämningen.
Om du behöver hosta eller nysa, gör du det tätt mot armvecket för säkerhets skull, och som betryggande gest till din omgivning