Välkomna tillbaka elever – så här har vi anpassat skolan för er i Lund

Äntligen! Nu börjar skolan på riktigt igen. Vi ställde fyra frågor till lärarlaget i Lund om hur det känns att få tillbaka eleverna på skolan – och vilka coronaanpassningar som gjorts inför hösten.

1) Vad har ni gjort för covid -19-anpassningar på skolan när ni nu öppnar upp igen?

– För att minska antal elever på skolan har vi valt att ha distansundervisning var tredje dag för årskurs 2 och 3. Förutom detta håller vi också på att ta fram markeringar och skyltar för att påminna oss att hålla avstånd till varandra. Vi har också köpt in handsprit som kommer står utplacerat på skolan för att vara tillgängligt till eleverna. Schemat har också setts över och klasserna ska vara i samma klassrum så mycket som möjligt.

2) Vad ska eleverna tänka på när de nu återvänder till skolan?
Det är viktigt att eleverna tänker på att inte komma till skolan om de är sjuka och följa folkhälsomyndighetens regler. De måste också komma ihåg att hålla avstånd till sina vänner på skolan och till personalen som jobbar här.

3) Hur känns det att få tillbaka eleverna till skolan igen?

– Det ska såklart bli roligt att få träffa alla härliga elever igen, många av dem har vi inte sett sedan i mars även om vi träffats via teams. Teams har fungerat bra men det har inte varit samma sociala kontakt vilket vi tror många elever och lärare har saknat.

4) Finns det något annat som kan vara bra att känna till inför skolstarten?

– Det som är viktigast är att vi tänker på varandra, att vi har respekt och medkänsla. 2020 har hittills varit ett väldigt annorlunda år och vi får se hur det utvecklar sig den närmsta tiden.