Välkomna tillbaka elever – så här har vi anpassat skolan för er i Uddevalla!

Äntligen! Nu börjar skolan på riktigt igen. Här kommer en välkommen-tillbaka-hälsning från rektorn Cecilia Sokol till alla er elever i Uddevalla.

”Nu är det bara några få dagar kvar tills det är dags att börja ett nytt läsår. Vi hoppas på många roliga, kunskapsfyllda och givande veckor under året som ger dig otroliga möjligheter för fortsatta studier eller arbetsliv.
Vi kommer från och med höstterminen att öppna upp skolan för närundervisning men också till viss del distans så att vi anpassar oss efter de riktlinjer som råder med anledning av den pandemi vi befinner oss i.

Vi har tänkt oss en försiktig start där vi inte träffas alla samtidigt och vi anpassar därför era scheman därefter.
Vi kommer ha handsprit utplacerade på olika ställen på skolan, undvika stora samlingar, äta mat i matlådor i klassrummen, städa extra på så kallade kontaktytor och toaletter m.m.
Vi på skolan vill också uppmana alla att hålla en god hygien och att hålla avstånd. När ni kommer till skolan vill vi att ni börjar med att tvätta händerna och sedan gör det flera gånger under dagen eller använder handsprit.

Det är också viktigt att det endast kommer elever och personal som är symptomfria till skolan, i annat fall stannar ni hemma.

Vi kommer självklart fortsätta följa Folkhälsomyndighetens, Smittskydd Västra Götalands län och Skolverkets rekommendationer.
Jag hoppas ni haft ett fint lov och har fått möjlighet att vila er ordentligt så att ni nu kan ha fullt fokus på skolans alla aktiviteter.
Jag ser fram emot att träffa er alla igen och att få se er utvecklas vidare till en strålande framtid”.

Många hälsningar
Cecilia Sokol