Vi välkomnar Tina Linden till Thoren Innovation School Lund!

Tina Linden är ny specialpedagog på Thoren Innovation School Lund och har många års erfarenhet av arbete med elever. Tina började hos oss den 14 april och känner, trots få dagar på fältet, att hon kommit in väldigt bra och har redan börjat bygga upp fina relationer med eleverna. – Än så länge känns det spännande och jag tycker att alla jag har träffat här i personalen är väldigt trevliga och man känner en bra stämning. Jag har pratat med en del elever faktiskt via Teams och det har varit positivt också, berättar Tina.

Tina Linden är ny specialpedagog på Thoren Innovation School Lund och är så pass ny att hon med sina tio fingrar kan räkna hur många arbetsdagar hon varit i tjänst. Hon har många års erfarenhet inom branschen och har under sina år hjälpt många elever att bli gymnasiebehöriga:

– Jag har tidigare jobbat som specialpedagog på Malmö Lärlingscenter och innan dess jobbade jag som specialpedagog på Språkintroduktion i Malmö. Där arbetade jag med elever som inte varit i Sverige särskilt länge där målet var att få dessa elever gymnasiebehöriga helt enkelt, berättar Tina.

Tina har trots många år inom specialpedagogyrket även hunnit med att arbeta som gymnasielärare. Ett yrke hon tycker är väldigt roligt men inte har planer på att komma tillbaka till:

– Jag har jobbat som lärare i Psykologi och Historia och ibland kan man längta tillbaka lite för det är ju roligt att undervisa. Man saknar det lite ibland men jag gillar det här jobbet väldigt mycket, så jag har inga planer på att gå tillbaka till det. Efter att ha jobbat som lärare i några år så kände jag att jag nog var lite extra bra med att jobba med elever med svårigheter av olika slag, förklarar Tina.

Så här långt har Tina inte träffat några elever på grund av rådande samhällssituation. Istället har hon kontaktat eleverna via Teams och på så vis sakta men säkert börjat att bygga bra relationer:

– Än så länge känns det spännande och jag tycker att alla jag har träffat här i personalen är väldigt trevliga och man känner en bra stämning. Jag har pratat med en del elever faktiskt via Teams och det har varit positivt också. Goa elever och vi har försökt lära känna varandra utan att titta på varandra, berättar Tina.

Tina spenderar en stor del av sin lediga tid med familj och vänner och passar gärna på att varva ner när hon har möjlighet:

– Familjen är väldigt viktig för mig där jag tillbringar mycket tid med min man, tre barn, hund och vänner. Det jag gör helst på fritiden är att vara med människor som jag tycker om. Jag gillar att vara ute och försöka att ta det lugnt när jag är ledig, förklarar Tina.

Fem snabba frågor:

Sommar eller vinter?

– Sommar.

Surt eller sött?

– Sött.

Bada i havet eller i poolen?

– Havet.

Vara 40 hela livet eller 18?

– 40.

Sushi eller pizza?