Victor tog sitt intresse för programmering vidare och utvecklar nu egna appar

Victor Drott går andra året Thoren Innovation School Uddevalla. Han går IT Programmet med specialiseringen Webbutvecklare. Han har alltid varit intresserad av spel och programmering. Nu har han börjat utveckla egna spel och tjänar pengar på sitt stora intresse.

Han har alltid velat göra egna spel och gjorde små spel till att börja med tills han kom på en riktigt bra spelidé. Det var i juni 2017 som han lanserade sitt första spel i App Store, där man kan ladda ner appar till Iphone. Han har döpt sitt varumärke till Drott Games och första spelet fick namnet Hard Ball.

Hard Ball
Victors första app/spel och genren är 2D plattform. Det går ut på att man är en boll och man ska klara spelet så snabbt som möjligt. Man blir ”ratead”/placerad utefter hur lång tid det tar att klara banorna. Du hamnar på en topplista när du spelat och tävlar på så sätt mot andra.

Det är 10 olika banor och man ska klara sig över hinder som kommer hela tiden i de olika banorna genom att studsa samt hoppa förbi och över dem. Han säger själv att det är ett ganska svårt spel, det är endast 10-15% som har klarat det.

800 nedladdningar

På bara cirka ett halvår så har Victors spel fått över 800 nedladdningar och han har tjänat över €200. Han tjänar pengar på att han har reklam i appen. Efter ett halvår tog han bort spelet på AppStore och är nu på gång med ett nytt spel. Denna gång med ett Idle-game, en sorts interaktivt spel som går ut på att tjäna fiktiva pengar.

Spellansering innan sommarlovet

För två veckor sedan började han skapa sitt nya spel och han har redan satt mål. Lanseringen hoppas han ska ske innan sommarlovet och denna gång siktar han på minst 2000 nedladdningar. Victor har inspirerats av spelet Adventure Capitalism. Han gillar dock att tävla och utformar sin nya app så att man ska kunna tävla mot varandra.

I två veckor nu har han programmerat grunden för spelet med alla de funktioner han vill ha med och nu ska han börja med grafiken/designen för att få spelet att se ut så som han vill.

Marknadsföring
Denna gång kommer han även satsa på marknadsföring. Hans bror jobbar med marknadsföring och kommer hjälpa honom samt att han redan har en Instagram och Facebook där ni kan följa Victors resa och vara med när lanseringen sker. Följ honom på Drott Games på facebook och @drottgames på instagram. Det kommer vara en app som man både kan ladda ner för IOS och Android.

Grymt jobbat Victor, vi ser fram emot att följa din fortsatta resa!