Vidar lär eleverna på TIS Uddevalla att tänka innovativt inför framtidens webbplatser

Såhär kan en uppgift i Webbutveckling på TIS Uddevalla se ut: Skapa en landingpage med Call to Action ( kan exempelvis vara en klickbar knapp som leder användaren till ett formulär eller annan information) – För mobila enheter.

Vidar lär eleverna grundläggande CSS för mobila enheter de går igenom hur man implementerar och skapar javascript för att göra hemsidor responsiva (anpassade för olika upplösningar). De får även testa på att jobba med Vendor Prefix – Ett sätt att få CSS att visas som det ska visas i alla typer av webbläsare.

Det är unikt för eleverna att får göra sitt eget javascript som gör att deras hemsidor blir responsiva på alla typer av mobila enheter och får sedan lära sig att ladda upp och lära sig Git Repository som är ett community/databas som används av dagens utvecklare och programmerare.

Vidar lär eleverna att ”bädda in” bilden i CSS med hjälp av att konvertera bilden till en tecken-kod. Fördelen är att bilderna som ska användas ofta laddas fortare – vilket gör att hemsidan har kortare svarstid vilket är viktigt i dagens samhälle. De får också lära sig olika tekniker för att göra hemsidor responsiva, via media queries och javascript. Vilket är bra för eleverna att kunna då det underlättar i deras sätt att bygga hemsidor.

Det är unikt att eleverna får lära sig denna typ avframtidens sätt att bygga hemsidor på redan under gymnasietiden. Vidar vill att de ska ha de bästa förutsättningarna för universitetet, jobb eller om de vill starta eget företag efter studenten.

82f692a3-d534-4aa2-b2db-75979b238e33

Bild: Vidar Korneliussen