Webblärare med framtiden i fokus

Vidar Korneliussen, 44, har alltid haft ett brinnande intresse för att skapa nytänkande idéer. Hans specialområde ligger inom 3D-design samt programmering och han gör allt för att alltid hålla sig uppdaterad om det senaste och vad som kommer i framtiden på marknaden.

Vidar studerade grafisk design redan i början på 90-talet och har därefter jobbat som grafisk designer, 3D-illustratör, art director, webbdesigner, lärare på universitetet och jobbat med interaktionsdesign på Volvo Cars.

Interaktionsdesign i Volvo 360c
Efter han jobbat två år på Thoren Innovation School Uddevalla som yrkeslärare så blev han erbjuden ett spännande jobb av Volvo Cars där de ville ha honom i ett projekt där han skulle få vara med och utveckla interaktionsdesign i Volvos nya projektbil 360c. Ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. Efter ett års projekt längtade han tillbaka i klassrummet och eleverna. Nu är han otroligt spänd över att få jobba med häftiga projekt i alla de ämnen han lär ut.

Eleverna får arbeta med framtidens innovation
Vidar har stora planer på vad eleverna ska få lära sig och det kommer handla mycket om VR. Han förklarar att eleverna bland annat kommer göra spel med hjälp av blockchain-teknologi, en plattform som kommer att bli nya internet, ”internet 3.0”, vilket är framtidens webbverktyg för säkra webbapplikationer.

Eleverna kommer också att bygga och utveckla Face Detection-applikationer (ansiktsigenkänning) i programmeringspråket Python. Detta är sånt som kommer användas mer och mer i framtidens teknik. De kommer också få lära sig om framtidens webbapplikationer i Django-framework med Python för att kunna bygga smartare webbserverlösningar. Helt i framkant för vad som kommer efterfrågas ute på marknaden.

Häftiga utmaningar för eleverna
Vidar har uppdaterat sina kunskaper i yrkeslivet och där han fått jobba hands-on med ett stort framtidsprojekt det senaste året. Han har på nära håll fått se vad framtiden faktiskt kommer innebära och detta vill han lära ut till våra elever.

Vidar älskar att jobba som yrkeslärare där han får kombinera sina stora intressen. Han brinner för innovation, nytänkande idéer och älskar sitt jobb på Thoren Innovation School där han kan få använda sin expertis för att nå ut till elever och ge dem kunskapen de förtjänar för att vara förberedda på framtidens häftiga utmaningar.