Wipada på IT Program: ”I början kunde jag ingenting”

Wipada går IT Program på Thoren Innovation School Lund, och tycker att vem som helst kan söka till programmet.
– Först var jag rädd eftersom jag inte hade några förkunskaper, men man lär sig jättemycket väldigt snabbt, säger hon i en ny video på Youtube.

I videon berättar andraårseleven Wipada om El- och energiprogrammet. Hon har specialiserat sig mot nätverksteknik, som ger en stabil plattform inom en mängd datayrken.

– Jag sökte till skolan utan att kunna någonting, men nu har jag lärt mig allt från grunden och känner ingen oro inför vad som händer efter studenten, säger Wipada i videon.

Det är mest killar som går programmet, men Wipada säger att alla kan hålla på med nätverksteknik.

– Jag tror att det mesta beror på normer. Att många tänker att tjejer inte sysslar med såna här yrken. Det är jätteroligt att gå med killarna, men det skulle vara roligt om mer tjejer vågar söka. Vi har en så bra stämning här på skolan och alla nya kommer in i gemenskapen direkt.

Om Innovationsgymnasiet
På Innovationsgymnasiet blir du redo för framtidsjobben. Lärarna har full koll på framtidens trender och yrken och vässar elevernas kompetens för den ständigt förändrade arbetsmarknaden. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Innovationsgymnasiet här. https://www.skanegy.se/