Ztory favoriter på Thoren Innovation School Lund

På Thoren Innovation School vill vi hitta olika sätt att öka våra elevers läslust. Därför erbjuder nu alla våra skolor Ztory.com som ger eleverna tillgång till nyheter och tidskrifter direkt i deras mobiler, läsplattor och datorer.
Vi träffade några elever och frågade hur de använder sig av Ztory.

Victor Åhlund, Innovation Program åk 1

– Jag är väldigt intresserad av teknik, inte bara i skolan utan även privat. Så därför läser jag gärna allt som handlar om teknik. Jag tycker det är bra att skolan börjat med Ztory för det ger bra inspiration till arbeten och projekt.

Filip Gullberg Innovation Program, åk 3

– Jag har ett stort intresse för hälsa och styrketräning, därför brukar jag läsa Fitness For Men och Café.

Magdalena Ptasinski, Science Program, åk 1

– Jag brukar läsa Illustrerad Vetenskap för jag tycker det är väldigt spännande och lärorikt. Sen tycker jag även om att läsa lite skvaller och om kändisar.

Jag tror att Ztory är en stor hjälp i skolarbetet, eftersom man snabbt och enkelt kan hitta i princip allt man letar efter. Personligen tycker jag det är superbra med tanke på att vi mestadels jobbar på datorerna i skolan, så blir det enklare än att försöka leta upp nån sorts av tidning.