LUND

Thoren Innovation School Lund är en skola med en välkomnande miljö och stark gemenskap med hög lärartäthet. Entreprenörskap och innovation genomsyrar hela utbildningen. Vi har ett strategiskt läge med geografisk närhet till både Idéon och Lunds Tekniska Högskola, vilket har resulterat i ett nära samarbete. Vi bjuder in externa föreläsare som berättar om sitt arbete.

Hos oss kan du läsa:

Science Program

Är du personen som kommer på nästa stora innovation? Kanske vill du forska kring genteknik, kemi och mikrobiologi och vara en del av nya medicinska genombrott?

Mer om Science Program

På Science Program får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig många möjligheter inför framtiden. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorium med modern utrustning och engagerade lärare.

Till programmet

IT Program

Ser du dig själv som en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Vill du ha en IT-utbildning som ger dig många jobbmöjligheter inför framtiden?

Mer om IT Program

På IT Program specialiserar du dig mot antingen nätverksteknik – och får en stabil plattform för en mängd datayrken – eller webbutveckling, om du hellre vill utveckla datasystem, webbplatser och appar.

Till programmet

Innovation Program

Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi eller vill du jobba som arkitekt? Kanske är du en framtida ingenjör eller vill du arbeta med utveckling av appar?

Mer om Innovation Program

Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

Till programmet

Kommande evenemang

tor 27

Elev för en dag – Science Program

27 april kl 09:00 - 12:00
TIS Lund Warholms väg 3 Lund
tor 04

Elev för en dag – IT Program

4 maj kl 09:30 - 11:30
TIS Lund Warholms väg 3 Lund
tis 09

Öppet Hus – omvalet

9 maj kl 17:00 - 19:00
TIS Lund Warholms väg 3 Lund


”Alla känner varandra och ingen är utanför. Lärarna är bra. De är väl förberedda inför lektionerna och de tänker på vad vi vill och på vilket sätt vi vill uppfylla målen i
kursplanen.”

Emma Ya
Innovation Program, åk 3

Cisco Networking Academy

Ger dig möjlighet att skaffa dig ett internationellt gångbart kompetensbevis. Du blir därför väl förberedd för ett yrke inom ämnet.

Ung Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Diplomerad Innovatör

På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli Diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara Diplomerad innovatör ger dig en sorts kvalitetsstämpel till arbetslivet.

Alla fakta om Innovationsgymnasiet Lund

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Innovation School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Läs mer om hur du anmäler dig här.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Skånes gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Riskerar du att inte bli behörig? Du kan vara lugn, vi har en lösning för dig!

Hos oss på Thoren Innovation School kan du som nästan är behörig börja med att läsa något av våra introduktionsprogram och därefter börja din utbildning. Oavsett vilket program du väljer får du en anpassad undervisning utifrån dina behov och vet alltid hur det går för dig, vad du behöver träna mer på för att nå upp till de mål och betyg som du har satt upp. Klicka här för att läsa mer om de olika programmen.

Läsårstider

Höstterminen 2016: 16/8-22/12
Höstlov: v. 44

Vårtermin 2017: 9/1-9/6
Sportlov: v. 8
Påsklov: v. 15 + annandag påsk
Lovdagar: 1/5, 25-26/5, 6/6

Adress och kontaktuppgifter

ADRESS: Warholms väg 3, 224 65 Lund, 046-270 78 80, stadensnamn@innovationsgymnasiet.se
REKTOR: Eva Svensson, 072-576 30 01, förnamn.efternamn@innovationsgymnasiet.se
KOMMUNIKATÖR: Kevin Hörqvist, 073-579 33 43, förnamn.efternamn@innovationsgymnasiet.se
FRÅNVAROANMÄLAN: 046-276 52 52

KLICKA HÄR FÖR ÖVRIGA KONTAKTUPPGIFTER

Följ oss i sociala medier

Facebook
INSTAGRAM


”Jag ville gå en liten teknikskola och då var TIS ett bra val. Man lär känna alla lärare. Stämningen är bra eftersom man känner väldigt många.”

Nils Palenius
IT Program, åk 3

Vill du veta mer om Innovationsgymnasiet?

Har du en fråga?

Chatta med oss direkt mellan 9 och 15, måndag till fredag.

Chatta med oss!

Använd chat-funktionen här till höger. Ställ en fråga så svarar vi så fort vi kan - måndag till fredag, 9-15.

Jag vill chatta

Vill du mejla?

Vill du hellre mejla oss? Vi svarar inom en dag.

Klicka för att mejla

Använd chat-funktionen här till höger. Ställ en fråga så svarar vi så fort vi kan - måndag till fredag, 8-16.

Mejla nu

Vad händer på skolan?

På Facebook skriver vi ofta om vad som händer på vår skola.

Följ oss på Facebook

Händer det något speciellt? Något roligt? Vill du få en känsla för hur det är att gå hos oss är Facebook ett bra ställe att kolla på.

Jag vill kolla

Vill du bli inspirerad?

Vårt magasin är fullproppat med saker som inspirerar dig.

Klicka och läs

Läs magasinet här direkt på webben och läs mer om hur vi tänker på Innovationsgymnasiet.

Jag vill läsa